Wandelen en fietsen

Wandelroutes:

Utrechtpad (0m, 162 km)

Een prachtig en landschappelijk zeer afwisselend pad. Verkent de mooiste hoekjes van de provincie. Vanuit Amersfoort goed te doen met de bus. De wandeling beschrijft een grote cirkel door de provincie, en doet ook Amersfoort aan. De route loopt langs Bed and Breakfast Amersfoort “De Ketelaarsbrug”.

Grebbeliniepad (0m, 91 km)

De Grebbelinie heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog kortstondig dienst gedaan. De linie is echter veel ouder. Dit pad voert de wandelaar langs vele forten, werken, sluizen en beoogde innundatiegebieden. Zeer interessant en ook verrassend mooi. Het pad begint in Ochten aan de Lek, doet Amersfoort aan waarbij het langs de deur van Bed & Breakfast “De Ketelaarsbrug” loopt, en eindigt in Spakenburg aan de voormalige Zuiderzee.

Marskramerpad / E11 (400m, 361 km, 2.200+ km)

Marskramers waren lieden die handelswaar op hun rug vervoerden. Het pad begint in Scheveningen en eindigt 360 km verderop in Bad Bentheim, Duitsland. Het Marskramerpad maakt deel uit van het Europese Lange Afstandspad E11. Loopt u door, dan eindigt u op de grens van Polen, Kaliningrad en Litauwen.

Groene Wissel Amersfoort (0m, 18 km)

Deze mooie dagwandeling begint bij het station, passeert Bed and Breakfast Amersfoort “De Ketelaarsbrug”, kriskrast door landgoed Den Treek, en eindigt weer waar u begonnen bent, bij het station.

NS-Wandeltochten

Amersfoort ligt op een knooppunt van spoorwegen. Vele NS-wandeltochten zijn vanuit de stad goed bereikbaar. Heen met de trein, en terug met de trein. Het station Amersfoort ligt op 15 minuten van Bed and Breakfast Amersfoort.

Mountainbike routes:

Amerongen (18 km)

Stevige uitdaging, veel hoogtemeters, mul zand, en prachtige natuur. Een van de beste routes in Utrecht. Voor deze route, en de routes hieronder, is een vignet à 7,50 noodzakelijk.

Amerongen-Leersum (8 km)

Deze route kan gecombineerd worden met bovenstaande route. Opnieuw veel hoogtemeters en schitterende bossen.

Soest (34 km)

Dichtst bijzijnde route. Lang, maar niet zo zwaar als de Amerongse routes hierboven, en niet overal duidelijk gemarkeerd.